Schilderen in Frankrijk

Een weekje zwerven in Frankrijk met een vriendin waarbij we onder andere Lourdes bezoeken. Een adembenemende plek om te schilderen. De kerk met het uitzicht over de parken en de stad, het voelt heel bijzonder om daar, met wat water uit de bron, een beetje te aquarelleren. Ik kan het aanbevelen. Het is heerlijk om buiten bezig te zijn en je hoofd leeg te maken.


Dit is de koepel van de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis. Op de grote foto bovenaan deze pagina staat hij in vol ornaat.


Later vonden we vlakbij het centrum een kleine kerk. Het blijkt de Oekraïense Kerk van Maagdelijke Dormition te zijn. We hebben er in alle rust rondgekeken en heerlijk in de tuin gezeten.

Dormition of the Virgin Ukrainian Caholic Church

Een paar dagen later arriveren we in Montmaurin, een klein dorp met iets meer dan 200 inwoners, waaronder mijn zus en zwager. Dit kleine dorp heeft een toeristische trekpleister. Een opgraving van een Gallo-Romeinse Villa, ook wel de Villa Rustica genoemd. Daar hebben we ook een dagje doorgebracht. Verf en kladblokjes mee.


Later hebben we van alles geschetst en uitgewerkt in de tuinen en op het terras op de boerderij, waar we onze eigen gite hadden. Er is een B&B Chambres d’hotes “Le Lariat”. Bezoek de Facebook pagina om te kijkje te nemen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie